"In een kantoor zoals dit, is je team automatisch gelukkiger"

Een kantoor dat goesting geeft om te werken. Daar waren ze bij Achilles Design naar op zoek. Een pand hadden ze al jaren. Maar de look-and-feel zaten niet goed. Daarom klopten ze bij ons aan. De opdracht klonk eenvoudig: creëer een open en uitnodigende ruimte. Een ruimte waarin bezoekers zich welkom voelen en waarin werknemers graag werken.

Gelukt? Ontdek het onder de foto’s.

Over dit project

De zoektocht naar een goed plan

Het kantoor was gedateerd en inefficiënt. Daar moest verandering in komen. Ward Adriaenssen, Industrial Design Manager bij Achilles Design, vertelt: “De benedenverdieping paste niet meer bij onze manier van werken. Er was bijvoorbeeld weinig ruimte voor intern overleg. En het onthaal was niet uitnodigend voor klanten. We wilden dus een open ruimte met een moderne inkom, vergaderplekken en kantoren. Kortom: een ruimte die perfect bij ons bedrijf past. Eentje die het werkgeluk boost. Dat ook.” En laat shaping happiness nu net de specialiteit van Burovorm+ zijn.

Tijd voor een totaalrenovatie dus en die bracht twee uitdagingen met zich mee. Enerzijds moesten onze ontwerpers op zoek naar een look-and-feel die in de smaak viel én tegelijkertijd binnen het budget paste. Anderzijds heeft het kantoor maar aan een kant ramen en een donkere werkruimte, die zou niet voor de nodige happiness zorgen. Aan het luchtige en open ontwerp ging dus heel wat denkwerk vooraf.

“Tijdens het kennismakingsgesprek voelde Burovorm+ goed aan wat voor ons belangrijk was en waar we precies naar op zoek waren. Hun creatieve voorstel sloot daar dan ook perfect bij aan”, gaat Ward verder. “Het is fijn dat ze niet zomaar een piekfijn esthetisch plaatje toonden, maar dat ze echt meegingen in onze gedachtegang. En dat ze voor elke uitdaging een oplossing vonden die bij Achilles Design past. We zijn er dan ook van overtuigd dat hun ontwerp voor gelukkige teamleden zorgt.”

Renovatie zonder zorgen

Verbouwen, daar kruipt veel werk in. “Klopt, maar omdat Burovorm+ de meeste taken van het verbouwproces uit onze handen nam, bespaarden ze ons veel stress en workload”, voegt Ward toe. “Ze hielden ons op de hoogte van de werken, maar we hoefden niet zelf ter plaatse te zijn om alles op te volgen. Daardoor konden we ons focussen op onze klanten en kerntaken. Van extra mentale belasting was dus geen sprake.”

Renovatie is eigenlijk een understatement voor dit project. Want alles werd gesloopt, behalve de muren, bestaande kolommen en authentieke elementen. Ook de loodgieterij, elektriciteit en verlichting werden vernieuwd. En het bestaande tussenplatvorm werd vervangen door een nieuw exemplaar. Het doel: een nieuwe, optimale indeling.

“Binnenstappen in het kantoor
zorgde voor een woweffect.”

Het resultaat

Alleen maar blije gezichten bij de oplevering van de kantoorruimte. Het resultaat is dan ook verbluffend. Ward: “Het kantoor is mooi en modern. Bovendien werd de beschikbare ruimte maximaal benut, zonder dat het kantoor eng aanvoelt. Integendeel: dankzij de glaswanden die de verschillende zones van elkaar scheiden, komt het daglicht van de straatkant zo ver mogelijk in het gebouw. Het kantoor is dus heel ruim, licht en open. Een verademing.”

Maar die openheid mocht niet ten koste gaan van de akoestiek. Daarom voegde Burovorm+ geluidsabsorberende elementen toe die perfect opgaan in het ontwerp. Meer nog: ze voegen net dat extraatje toe aan de sfeer die de industriële kantoorinrichting oproept. “Een echte meerwaarde”, gaat Ward verder. “Want de juiste sfeer zorgt ervoor dat teamleden zich happy voelen op het werk.”

De eyecatcher is zeker en vast de knalgele keuken. Op maat uitgewerkt, ontwikkeld en geplaatst door Burovorm+. “De losse meubels, zoals bureaustoelen en vergaderbooths, vormen een mooi geheel met de op maat gemaakte kasten doorheen het kantoor. Het lijkt wel of Burovorm+ aan alles gedacht heeft. Ze bouwden zelfs een sanitaire ruimte met douches”, vertelt Ward.

De kers op de taart van het nieuwe kantoor? Dat is volgens Ward de combinatie van het oude en het nieuwe. “Het nieuwe stuk nestelt zich rond de oude structuren van het gebouw. Samen vormen ze een mooi geheel.” Een andere winner is de oplossing voor de inkom. In het nieuwe ontwerp werd de sasruimte weggelaten. Daardoor is er meer ruimte en openheid. Toch is er aan functionaliteit niet ingeboet, want de tocht wordt tegengehouden door glazen wanden.

Ward en zijn collega’s staan te popelen om het nieuwe kantoor in gebruik te nemen. “Er is veel enthousiasme om weer naar kantoor te komen. Goesting ook om het kantoor weer te vullen met mensen en erin aan de slag te gaan. Want in een kantoor zoals dit, is je team automatisch gelukkiger.”

Ook klaar voor een totaalrenovatie?

We helpen je graag op weg om van je kantoor een werkplek te maken waar je mensen zich goed voelen.

error: Content is protected !!