Kantoor wordt ontmoetingsplek: 7 tips

Naar kantoor gaan om er 8 uur gefocust te werken en daarna weer naar huis pendelen? Dat is verleden tijd. Want één van de positieve gevolgen van COVID-19 is dat we allemaal beseffen dat we daarvoor niet per se naar het werk moeten gaan. Dat kunnen we thuis ook. Het kantoor wordt dus meer dan ooit een ontmoetingsplek en een happy place. En dan evolueren je kantoorindeling en -meubilair best mee met die veranderende werktendens. Hoe je dat aanpakt? Deze 7 tips helpen je op weg.

1. Voorzie verschillende soorten werkplekken

Want het is handig om voldoende ruimte te hebben voor de verschillende manieren van werken die in je bedrijf aan bod komen. Denk aan:

  • Samenwerken
  • Focuswerken
  • Routinewerken
  • Projectwerken
  • Virtueel werken

Zo is er voor ieder wat wils. En daar wordt iedereen vrolijk van.

verschillende soorten werkplekken

2. Ga voor flexibel meubilair

Een whiteboard dat je makkelijk verplaatst, een krukje dat je er snel bijneemt, een gordijn dat je sluit om de ruimte af te bakenen, … Lekker makkelijk, toch? Want dankzij verplaatsbare meubels is een ruimte voor meerdere doelen inzetbaar.

flexibel meubilair

3. Ergonomische meubels

Hou bij de keuze van je meubilair ook rekening met de ergonomie. Kies bijvoorbeeld voor zit-stabureaus en ergonomische bureaustoelen voor focuswerk. Maar ook voor meubels waaraan je team staand kan vergaderen. Het resultaat: productievere, gezondere en gelukkigere werknemers.

4. Gebruik kleuren om zones te creëren

Geef bestaande wanden een likje verf. Of ga voor bestickering. Zo baken je de verschillende werkplekken visueel af. Omdat elke kleur andere gevoelens oproept, is het wel belangrijk om de kleuren zorgvuldig te kiezen. Tip: kies niet alleen voor kleuren die bij je bedrijf passen, maar ook voor happy colours.

gebruik kleuren

5. Vergeet de focusplekken niet

Je moet geen focusplekken voorzien, omdat je team thuis wel geconcentreerd kan werken? Fout gedacht. Want wat met je teamleden die liever op kantoor werken dan thuis? Ook hen wil je gelukkig zien. Daarom blijft de persoonlijke werkplek belangrijk. Creëer dus een plekje waar je team in stilte of aandachtig kan werken.

focusplekken

6. Zorg voor samenhang tussen alle ruimtes

Verschillende ruimtes creëren die volledig losstaan van elkaar, dat is geen goed idee. Bekijk je kantoorruimte daarom in zijn geheel. En breng een duidelijke connectie aan. Dat doe je eenvoudig door een thema te kiezen. Zo straalt het volledige kantoor dezelfde sfeer uit.

7. Creëer een buitenruimte

Even een frisse neus scheppen. Of misschien zelfs buiten werken. Waarom niet? Een mooie buitenruimte met verschillende functies zal voor meer happiness zorgen bij je team. Beloofd.

buitenruimte

Van je kantoor een ontmoetingsplek maken?

Laatste nieuws

Schrijf je in

Ontvang interessante tips & tricks voor meer geluk op de werkvloer

error: Content is protected !!