Shaping happy people, met standing desks

Als je goed kijkt naar je dag, merk je dat die vooral gevuld is met… zitten. Aan ons bureau, in de auto, aan de eettafel, in de zetel. Gemiddeld zo’n 10 à 12 uur per dag.

En dat kan gevolgen hebben voor onze gezondheid – zowel fysiek als mentaal. Krijg je vaak een dipje tijdens het werken, zo rond 14u? Misschien moet je proberen om af en toe even recht te gaan staan.  

Er is in het verleden veel onderzoek gedaan naar de nadelen van een ganse dag zitten. De gevolgen zijn volgens één studie wat dramatischer dan de andere, maar één ding kunnen we met zekerheid stellen: af en toe gaan staan, kan alvast geen kwaad. Ooit gehoord van (verstelbare) standing desks, zit-sta bureaus of stand-up desks? Ze laten je toe je bureaujob, vergaderingen of coffee breaks al staand te doen. Zo kun je die zittende uurtjes combineren met af en toe een tijdje rechtstaan.

Tal van voordelen helpen jou en je werknemer om happiness op de werkplek te ontplooien.

standing desk

Een opkikker voor je stemming

Iedereen heeft wel eens stress op het werk. Een dosis gezonde druk is soms zelfs nodig om de strijd met die naderende deadlines, uitdagende projecten aan te gaan.

Staan helpt. Al is het maar een 5 minuutjes per uur. Wanneer je rechtstaat, stretch je je vermoeide spieren en kun je dat beetje vermoeidheid en die frustratie letterlijk beter van je afschudden. Een meer open houding zorgt ervoor dat je lichaam ademt, en dat je vervolgens de opdracht met een rustiger gevoel en nieuwe energie kunt aanvatten.

Een boost voor je productiviteit

Als je staat, ben je niet alleen actiever, je voélt je ook zo. Misschien associeer je zitten onbewust met ‘rusten’, en zorg je door te staan voor meer productiviteit?

Als je lange tijd zit, word je na een tijdje wat trager, ook mentaal. Even gaan staan, zou een goede boost geven voor je hersenen. Meer bloedcirculatie in je hersenen en lichaam.

standing desk

Je rug dankt je

Dat betoog over het belang van een goede houding aan je bureau: je hebt het vast wel eens gehoord. Mensen die doorheen de dag durven wegzakken in hun stoel kunnen het waarschijnlijk wel beamen: een stijve nek en een zere rug zijn niet zeldzaam als je 8 uur per dag aan je bureau zit. En om maar te zwijgen over dat ‘zitvlak’. Een goede afgestelde en ergonomische bureaustoel  is uiteraard heel belangrijk, maar een goede houding ook. Er komt altijd wel een moment waarop je onrustig begint te schuifelen. Dat betekent dat je oncomfortabel zit. Ga rechtstaan. Een shift in je houding kan wonderen doen.

Burovorm+ zoekt de perfecte match met je bedrijf

Of je nu je meetings al staand doet, verstelbare standing desks voorziet voor je medewerkers, op wandel gaat tijdens de lunchpauze: even bewegen heeft sowieso een positieve invloed op de mentale en fysieke gezondheid. Burovorm+ specialiseert in slim officedesign dat het werkgeluk van je werknemers op de  eerste plaats zet en waar de juiste ergonomische houdingen niet kunnen ontbreken.

Mogen we jou of jouw bedrijf happy maken? Wij adviseren en denken mee, om tot de perfecte oplossing te komen die bij jouw bedrijf, budget en manier van werken past. We hebben reeds een pak mooie realisaties achter de rug, en willen je graag laten zien hoe jij je werknemers kunt verwennen. Want happy people zorgen uiteindelijk dat jouw bedrijf op vol potentieel kan draaien.

Standing desks? Graag!

Dan helpt Burovorm+ je graag! Neem alvast een kijkje tussen onze expertises en aarzel niet om ons te contacteren voor meer info!

Laatste nieuws

Schrijf je in

Ontvang interessante tips & tricks voor meer geluk op de werkvloer

error: Content is protected !!