3 ingrediënten voor healthy & happy telework

Wil je thuis een plek inrichten die je meteen in werkmodus brengt? Lees hier onze tips om gezond en aangenaam thuis te werken.

  • Een correcte houding
  • Een aangepaste werkruimte
  • Meer dynamiek in je werkdag

Een correcte houding is het halve werk

Onderschat het belang van ergonomisch, ondersteunend meubilair niet. Het is verleidelijk om je werk vanuit de zetel uit te voeren. Dat voelt eerst misschien comfortabel, maar op lange termijn zorgt het voor een zere rug, stijve nek en andere kwaaltjes.

Waar installeer jij je tijdens het thuiswerken? Alles beter dan de stoel aan de eettafel, want die is niet gemaakt om acht uur op te zitten.  Een investering in een goede stoel en bijhorende tafel, moedigt je alvast aan om je écht goed neer te zetten voor het werk.

De oplossing? Een kwalitatieve bureaustoel en tafel, perfect afgesteld op elkaar en het lichaam van de gebruiker.  Bij Burovorm+ hebben we een prima selectie kwalitatieve bureautafels en -stoelen, ideaal voor thuiswerk. Je kunt ook kiezen voor, ergonomische modellen of zit-sta bureaus. Voor ieder budget is er een oplossing (die op zijn minst de keukentafel overtreft). Ontdek meer over Ergonomie.

Een toegewijde ruimte brengt balans

Naast een fysiek optimale werkplek met gepast meubilair, is ook de juiste spirit belangrijk. Hoewel het niet voor iedereen mogelijk is, is het aangewezen om thuis een plekje te zoeken dat volledig is toegewijd aan je werk. Je richt dus best een kantoorhoekje in, waar je niet wordt afgeleid door huishoudelijke taken of huisgenoten. Daar kun je optimaal productief werken en productiviteit is motiverend.

Die mogelijkheid om te switchen tussen werk- en woonruimte, zorgt voor balans en variatie. Het is belangrijk om af en toe pauze te kunnen nemen van je werk. Zeker ’s avonds moet de afstand er zijn. Door dat evenwicht kun je er de volgende dag weer gemotiveerd en productief invliegen.

Bij Burovorm+ voorzien we je van de juiste tools om een comfortabel, productief thuiskantoor in te richten, uniek op maat van de ruimte.

Zorg voor dynamiek

Beweging is gezond. Daar zijn we het allemaal over eens. Toch spendeert de gemiddelde persoon te veel tijd al zittend. Zoals eerder vermeld, bestaat er meubilair dat helpt om dynamisch te werken, in een gezonde houding. Maar zelfs de beste stoel weegt niet op tegen de nadelen van lang neerzitten. Zeker wanneer je de verplaatsing naar kantoor niet meer maakt, maak je best optimaal gebruik van je pauze. Even een rondje lopen, je wagen aan enkele stretchoefeningen, een tijdje gaan staan aan je zit-sta bureau… Mensen die meer bewegen tijdens de werkuren zijn productiever, gezonder en hebben bovendien een fijnere ervaring.  

healthy happy telework

Al eens gedacht aan virtuele wandelmeetings met je collega’s om die zitmarathon te doorbreken? Of is zoiets als werkgever niet de perfecte kans om werknemers ook eens één-op-één aandacht te geven? Buiten die frisse lucht, schept het een pak verbondenheid. Iedereen voelt zich graag gehoord, en zeker de thuiswerkers kunnen nu vast een schouderklopje gebruiken.

Burovorm+ als partner

Als werkgever is het je missie om het welzijn van je personeel te waarborgen én ze te voorzien van wat ze nodig hebben om hun job te doen. Veel thuiswerkers hebben niet dezelfde faciliteiten als ze gewend zijn op kantoor. Vraag hen dus waarmee je hen blij kan maken. Het is een investering die loont. Ook als particuliere klant kan je bij ons terecht voor een geschikte oplossing op maat.

Klaar om jezelf of je werknemers te voorzien van de ultieme thuiswerkplek? Met Burovorm+ als partner bouw je een gezonde, ergonomische en dynamische homeoffice op maat. Shaping happiness met een duurzame oplossing voor je werknemers, nu én op lange termijn.

Bouwen aan de ideale homeoffice?

Laatste nieuws

Schrijf je in

Ontvang interessante tips & tricks voor meer geluk op de werkvloer

error: Content is protected !!