Voorkom thuiswerkblessures

Richt je werkplek voldoende ergonomisch in zodat je geen last krijgt van kwaaltjes

thuiswerkblessure (de, -s) blessure die werknemers oplopen tijdens het thuiswerken en die wordt geweten aan een ergonomisch onverantwoorde werkplek

Rugpijn, nekpijn of een lamme arm; thuiswerken kan heel wat kwaaltjes met zich meebrengen. Onderzoek toont aan dat we na de coronacrisis ook nog vaak van thuis uit zullen blijven werken. Tijd dus om je thuiswerkplek om te toveren tot een plek waar je lichaam en geest blij mee is.

Probeer het met volgende tips:

Ga eens goed zitten

Je zou denken dat je naast eten ook perfect kan werken aan de keukentafel, maar de meeste keukentafels zijn te hoog om aan te werken. Werken aan een bureau is ideaal voor een juiste houding. Belangrijk daarbij is natuurlijk ook het comfort van een ergonomische bureaustoel.  

Als je nog een stapje verder wil gaan, kan je ook een zit-sta bureau integreren in je thuiswerkplek. Op die manier kan je voldoende afwisselen tussen zitten en staan zonder daarbij het werk te moeten staken.

Kijk recht vooruit

Omdat het scherm en het toetsenbord aan elkaar vastzitten kijk je de hele tijd naar beneden. Dat is nefast voor je nek. “Voor je scherm is de perfecte hoogte op ooghoogte. Voor het toetsenbord is dat als je met ontspannen armen erbij kunt. Een tweede beeldscherm en een eventuele monitorarm zijn daarbij zeker geen overbodige luxe. 

Ontspanning

We zitten thuis uren achter elkaar op de computer. Op kantoor loop je naar de koffieautomaat, of je verplaats je om te gaan lunchen of je maakt een praatje met een collega. Thuis heb je minder reden om van je stoel weg te gaan. Dus zorg ervoor dat je die kleine pauzes alsnog neemt. Elk uur kan je 10 minuutjes bewegen of opstaan van je stoel.

Bron info: Corné Roelen

Laatste nieuws

Schrijf je in

Ontvang interessante tips & tricks voor meer geluk op de werkvloer

error: Content is protected !!