Inrichting nieuwe gemeentehuis in Buggenhout

Voor de inrichting van de publieke ruimtes en backoffice van het nieuwe gemeentehuis in Buggenhout werd een open aanbestedingsaanvraag gewonnen door Burovorm+. Buggenhout is dé bosgemeente waar de inwoners fier op zijn. Het bos- en natuurthema is letterlijk een groene draad in het nieuwe interieurconcept geworden.

Over dit project

De hele publieke ruimte werd door onze interieurarchitecte onder handen genomen zodat een aangenamer, lichter en groener concept ontstond. Muren werden afgebroken en grote glaspartijen kwamen in de plaats. Het bestaande plafond ging eruit en kreeg een upgrade met aangepaste verlichting op basis van onze lichtstudie. Boven de onthaal- en themabalies hebben we sfeerverlichting van Lunnoo voorzien. De nieuwe maatwerkbalies zorgen voor privacy voor het personeel en zijn praktisch opgebouwd voor de gebruiker en bezoeker.

Een grote onthaalbalie op maat verwelkomt bezoekers waarna ze wegwijs worden gemaakt naar een van de themabalies of afgesloten spreekruimtes.
De glazen wanden van de spreekruimtes zorgen voor transparantie en openheid in de ruimtes,  maar voorzien van de nodige bestickering, weten ze voldoende privacy te bewaren.

Alle themabalies zijn uitgewerkt op maat en hebben een akoestische print op de kastrug. Deze foto’s zijn gemaakt in Buggenhout Bos zelf en zorgen voor akoestische demping in de ruimte en een persoonlijk accent in het interieur.

Dit nieuwe interieurconcept werd voorgesteld d.m.v. de nodige 3D visualisaties en bijhorende plannen.

Door een goede wisselwerking tussen de Gemeente Buggenhout en onze adviseurs en interieurarchitectes konden grondplannen en detailplannen van het meubilair makkelijk aangepast en volledig op maat van Buggenhout uitgetekend worden.

Er werd een planning opgesteld om alle werken, van afbraak tot oplevering in goede banen te leiden en op te volgen. Onvoorziene problemen die tijdens de werken bovenkomen, konden snel opgelost worden d.m.v. de wekelijkse werfopvolgingen ter plaatse.

Ook het logo van Buggenhout kreeg een nieuwe uitvoering en werd extra in de verf gezet door een uitvoering in mos in 2 groentinten.

Als aanvullend meubilair naast ons maatwerk, hebben we Futu mesh ergonomische bureaustoelen van Hag aangeboden en About a chair bezoekersstoelen van Hay in mooie natuurkleuren. Deze sluiten perfect aan in het interieur en originele concept. De ideale zit/sta hulp als bijzetkruk in dit kantoor werd de Se:fit van Sedus.

error: Content is protected !!