Place 2.5

Wat is place 2.5?

Sociologen zeggen dat ons leven plaatsvindt op drie plekken. De "First Place" is thuis, de "Second Place" is de werkplek en "Third Places" zijn de plekken voor vermaak en vertier.

Deze plaatsen zijn weliswaar niet structureel, maar wel inhoudelijk voor een deel dramatisch veranderd. Onze thuis wordt door de eisen van flexibiliteit en mobiliteit steeds minder belangrijk. De Second Place, de werkplek op kantoor, is in de beste gevallen ergonomisch en functioneel optimaal gepland en ingericht, maar in de meeste gevallen is deze plek onpersoonlijk en liefdeloos vormgegeven. Third Places stimuleren ons leven en onze geestelijke ontwikkeling.

Wij zoeken plaatsen op om onze accu weer op te laden. Het komt er dus op aan de zintuiglijke stimulans van de Third Places naar de kantoren te halen. Zo wordt het kantoor een perfecte Second Place, die aanvoelt als een Third Place.

Dit integrale inrichtingsconcept noemen wij "Place 2.5 - de nieuwe emotionele cultuur van het kantoor"

diesel place 2.5sedus place 2.5sedus place 2.5

Het doel is van kantoorwerk een stimulerende belevenis te maken. Met behulp van het concept Place 2.5 zorgen wij samen met u ervoor dat uw medewerkers een nieuwe motivatie krijgen uw bedrijf.

Analyses tonen aan dat er positieve veranderingen zijn. De realisering van een place 2.5 kan het personeelsverloop en het aantal ziektedagen meetbaar verlagen. Medewerkers die zich immers prettig voelen en erkenning krijgen, hebben duidelijk minder redenen om een bedrijf te verlaten.

Ergonomie

Wij streven ernaar werkomstandigheden aan te passen aan de mens.

Beweging bevordert het denkvermogen

Wie ruimten verandert, verandert mensen

Een integrale werkplek past zich aan de behoeften van de mensen aan die er op dat moment werken.

Van behoefte-analyse tot realisatie...